В пъти по-лесен и вкусен от пандишпана! Копринен блат за торта - пека по два, защото единия изчезва още на мига!

loading...

Заради своята ефирна лекота , нежна текстура и много богат вкус , този блат е наречен копринен блат . Най-хубавото е, че може да го хапнете и като кекс - идеален е със сутрешното кафе или чай!

Съставки:

1 чаша брашно

5 жълтъка

6 белтъка

250 гр. захар

2,5 ч.л.

бакпулвер

щипка сол

140 мл вода

1/4 ч.л. лимонена киселина

90 мл зехтин

Приготвяне:

Смесете брашното, бакпулвера, солта и 150 гр. захар.

Направете малка вдлъбнатина в средата и излейте вътре водата, малко зехтин и жълтъците. Замесете тесто с блендер или миксер.

Разбийте белтъците на три фази: първо ги бийте около минута, добавете лимонената киселина и разбийте до твърди връхчета, а накрая поръсете с останалата захар и бийте, докато тя се разтвори.

Една трета от белтъците добавете в тестото, като разбърквате внимателно от дъното нагоре, а след това постепенно прибавете втората третина, а накрая - останалата част.

Вземете тавичка с диаметър 24-26 см, Покрийте дъното с хартия за печене. Изсипете тестото за блата.

Пъхнете формата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. Проверете готовността с клечка за зъби.

"За Жената"

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби