Питбул наръфа дете до смърт, очевидци са потресени

loading...

 

Питбул е наръфал до смърт четиригодишния Бенждамин от град Хейзъл парк, щата Мичиган, написа изданието от САЩ "Инсайдър".

Кучето е нападнало момченцето, докато то си е играело в двора на семейния дом на 29 октомври. Майката на атакуваното от агресивната порода кучета се е опитвала да освободи своята рожба от острите зъби на четирикракия нападател с помощта на ножици и кухненски нож. В това време сестра на Бенджамин е звъннала на полицията. Пристигналите служители на реда са убили кучето, а детенцето е било хоспитализирано. Въпреки усилията на лекарите, четиригодишното момченце си е отишло, защото е било наръфано до смърт от питбула.

Семейството на Бенджамин е започнало да събира средства за изграждане на паметник на своето и всички загинали заради кучешки нападения деца.

Смъртта на момченцето е възродила дискусия в САЩ дали породи, като питбул и ротвайлер трябва да бъдат забранени за отглеждане. Според изследване, проведено от Националния  център по биотехнологии през 2000 г., в двете предходни на проучването десетилетия е имало 238 смъртни случая, предизвикани от нападения на кучета. Поне за половината от тях отговорни са били питбули и ротвайлери.

Почитателите на тези породи от своя страна са заявили, че ротвайлерите и питбулите са били набедени за тяхната агресивност.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби