Майка извади 5 кърлежа от 3-годишното си дете!

loading...

 

 

Високи и неокосени треви, топло и влажно време - идеалните условия за популация на кърлежи. Общината има задължението да извършва обработка на тревните площи в междублоковите пространства, но както е видно от получения сигнал в платформата на Helpbook.info цял квартал е пропуснат:

 

"Искам да попитам на кого е задължението за пръскане против кърлежи в междублоковите пространства - на живущите или на общината? Става въпрос за тревната площ в ж.к. "Фондови жилища", пред блок 33 и блок 34 и голямата поляна към гаражите.

 

Вчера дъщеря ми, която е на 3 годинки, беше с четири забити кърлежа, три от които бяха новоизлюпени (смятам така заради големината им), а единият си беше голям и трябваше да я водим в спешното, за да й ги извадят! Искрено се надявам да се размине без последствия, защото както всички знаем, ухапванията от кърлежи не са безобидна работа! Имайте предвид, че пред тези блокове играят немалко деца и бебета! Моля за конкретен отговор, за да знам дали и с тези проблеми трябва да се справяме "сами".

 

Ден по-късно: „Вадим пети пореден кърлеж от главата на 3-годишното ми дете, при това срещу "скромната" сума от 18 лева за кърлеж!!! Общината може ли да си свърши работата, или трябва ние живущите да се заемем с пръскането??? Отново става въпрос за кв. Фондови жилища, бл. 33, бл.34 и голямата поляна към гаражите! Бясна съм от безобразното отношение на лекарите от спешното в Пирогов, но още повече съм бясна заради това, че общината нехае по отношение на тази напаст, която разнася такива болести със сериозни последствия!“.

 

В район "Лозенец" пък проблемът с безотговорното разхождане на кучета не е от вчера. Според автора на сигнала, немалка част от домашните любимци на живущите в квартала ползват тротоарните площи за тоалетна. След многократно направените забележки, които не дали резултат, ситуацията ескалирала в саморазправа. Молбата е да бъдат предприети съответни мерки от органите на общината, така че да престане неправомерната практика и животните да не замърсяват обществените места след дефекация, да не се разхождат кучета на места, на които играят деца или най-малко да бъдат поставени обозначения със забранителни знаци.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби