Виденията на Ванга – 24 г. след смъртта й: Ке дойде време и ке се знае, че…

loading...

 

 

Витке, в болницата, ако ме вкарат, жива нема да излеза…

Това са последните думи на петричката пророчица Ванга към най-близкия й човек в последните години от живота й̀ – вдовицата Витка, с която делят една малка стая в схлупената къщурка на Рупите.

"В събота я откарахме в болницата, в неделя ни изпратиха писмо, че Ванга е починала", разказва Витка. А в линейката от Петрич до София Ванга стиска до синьо ръката й, предусещала края си.

Случаят е отпреди точно 24 години, а на днешната дата - 11 август, петричкият феномен напуска този свят точно както е предрекла, в болнична стая.

В последните години от живота на Ванга Витка прекарва всичките си дни и нощи в Рупите. Вечер спяла на миндерче до Ванга, а през деня се грижела за чистотата в къщичката на Рупите, докато Ванга предсказва бъдещето на тълпите от хора, стекли се при нея.

По настояване на пророчицата две години кракът на Витка не стъпва нито в Петрич, нито в дома й в петричкото село Първомай. А когато семейството й имало големи проблеми и поискало да си я прибере, за да им помага, Ванга отсякла: "Витка си е за мене. Взехте ли я от мен, до Първомай нема да стигнете живи".

Ванга си я избира за довереница, без да се познават лично. Три пъти праща хора да я викат да отиде при нея, а след това започва да й̀ дава дребни задачки, с които да я подготви за важната мисия.

"Ние сме бели калугерки и само смъртта ке ни раздели", казвала Ванга на Витка. Витка събирала парите на пророчицата, без да се изкуши да вземе и стотинка от тях. С тези средства ясновидката построява храма на Рупите.

"Я такива хора като Витка требват. На черквата да се сложи Витка, едно левче не е откраднала", казвала пророчицата.

"Вие спите по цела нощ, ама аз не мога. Аз живея с проблемите на хората", казвала тя на близките си и споделяла, че нощем в стаята й идвали душите на покойни близки на чакащи за среща с Ванга и ходатайствали за ред. Когато хората прекрачвали прага й, с тях влизали и душите на мъртвите им роднини. Понякога предавала важни заръки на покойниците към живите им роднини.

Освен това пророчицата общувала с неземни сили и понякога изпадала в транс. Когато това се случвало, Ванга променяла гласа си (той ставал нисък и дрезгав), а щом Витка й викнела: "Лельо Ванге, какво става?", в отговор получавала: "Тук я нема Ванга. Сега тук са други".

Според Ванга по земите под Рупите е живяла древна високотехнологична и културна цивилизация, много преди хората да се появят на Земята. Представителите й били високи около 3 метра и носели тънки, сребърни дрехи. Но вулканът Кожух залял земите им и сложил края на тази цивилизация. В тяхна чест пророчицата поръчва да се направи големият мраморен кръст на Рупите. Той е разположен по склона на планината Кожух – точно срещу храма "Св. Петка Българска", и е с размери 30 на 40 метра.

Според нея горещите извори на Рупите са от въздишките на мъртвите хора под него и имат лечебни свойства. Но заръчала тази вода да не се продава. Започнат ли да се печелят пари от това, водата ще изчезне. И предупредила, че един ден заспалият вулкан ще изригне отново, та чак в София ще го чуят.

Ванга предсказвала и много неща за бъдещето, които и до днес се случват, макар да са звучали нереалистично през миналия век. А сега звучат като предупреждение за процеси, които сами предизвикваме, пише "24 часа".

Често казвала, че водата ще стане по-скъпа от черното злато (от петрола), че ще даваме злато за нея и тя ще изчезне. Вероятно предвиждайки замърсяването на Световния океан и все по-голямата вероятност от изчезването на питейната вода. Част от хранителните продукти също са в списъка на застрашените от изчезване.

Казвала, че няма да има какво да се яде - ще изчезнат пчелите и мед няма да има. След това няма да има чесън, лук и плодове и зеленчуци, някои животни също ще започнат да изчезват. Според нея всичко това ще е резултат от лошотията на хората. Пак заради нея ще се появят нови болести, които ще поставят на карта съществуването на човечеството.

Предупреждавала, че идват нови болести, от които хората ще умират като мухи по улиците, но казвала, че българският народ ще намери начин да се спаси.

Близките й обаче са категорични, че Ванга никога не се е ангажирала с конкретни дати, а всички предсказания, свързани с "петте двойки" (напоследък излязоха теории, че е предсказала, че като дойдат петте двойки, ще дойде смъртоносна болест, което бе навързано с появата на коронавируса през февруари тази година), са спекулации. 

Но знаела една, че "Ке дойде време и ке се знае, че българите не са случаен народ!"

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби