египет

 | 

 

 

Есам Ел-Хадари прекратява своята футболна кариера на 47 години. Легендарният египетски вратар обяви решението си по време на телевизионно шоу, казвайки, че "футболът е втората му съпруга и сега той иска развод".

Ел-Хадари се отказа от участие в националния отбор на Египет, след като не беше включен в състава за купата на африканските нации през 2019 година.

 | 

 

 

Първият потвърден случай на зараза с новия коронавирус в Египет е бил установен у китайски гражданин, съобщи днес информационният портал "Ал Уатан", като се позова на източници от министерството на здравеопазването, предаде ТАСС.

Китаецът е пристигнал от чужбина на столичното летище и е бил насочен към специална изолирана зона, откъдето преминават всички пътници, пристигащи от държави, където вече са установени случаи на зараза с коронавируса, предава БТА.

 | 

 

В египетските пирамиди теоретиците на конспирацията са открили тайни лаборатории на извънземни, които според специалистите, са създадени от представителите на извънземните цивилизации с цел да контролират процесите във Вселената, пише блиц.

Конспиролозите, използвайки съвременна техника, са наблюдавали появата на няколко НЛО в небето над Египет. Екипажите на самолети също са се натъквали на извънземни, които се появявали пред машините, проучвали структурата им и след това се насочвали в посока към пирамидата на Хеопс.

Categories:

 | 

 

Вълна от възмущение и неодобрение отключи в Египет известната телевизионна водеща Рехам Саид в последното си предаване, в което разкритикува хората с наднормено тегло, пише новини.бг.

,,Дебелите хора са като мъртвите - те са в тежест на семействата им и на държавата'', заяви в ефира на предаването си 44-годишната Саид.

,,Никак не изглеждаш добре, когато носиш абая (вид традиционна рокля в Египет - б.р.) и едва ходиш. По този начин губиш част от твоята женственост'', допълни тя по адрес на по-пълните жени в северноафриканската страната.

Categories:

 | 

 

В Древния Египет хората вярвали, че преди да попаднат в задгробния свят, покойниците трябва да преминат през сурови изпитания. Археолозите са открили именно тази пътека с препятствия. 

Полско - египетска археологическа група е открила пътя към страната на мъртвите, който бил изграден специално за фараон Джосер. Той е управлявал през 2648 - 2667 година преди нашата ера.

Именно на този фараон се приписва строителството на най-първата пирамида в Египет, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Международна група учени откри гробове, свързани с древна култура, която е съществувала в Либийската пустиня преди древноегипетската цивилизация, съобщава Сайънс алърт, цитирани от novini.bg.

Тленните останки и артефактите датират от 9300 - 4000 г. пр. Христа и свидетелстват за наличие на развити социални връзки.

Categories:

 | 

 

Международна подводна археологическа експедиция, водена от френския изследовател Франк Годо, откри руините на главния храм на потъналия древен град Ираклион на дъното на Средиземно море, съобщава ScienceAlert в четвъртък, пише блиц.

„В последната си подводна експедиция за египетски и европейски изследователи откриха руините на голям храм, както и няколко кораба, натоварени с монети и бижута. Храмът Амон Гарп - основните религиозни сгради на този град, както и руините на древногръцки храм с по-малки размери ", се казва в изявление.

Categories:

 | 

 

Това, че има тунели, водещи към вътрешността на Сфинкса на платото Гиза в Египет, отдавна е известен и има снимки, които доказват съществуването им, но по някаква причина египтолозите укриват този факт и едва ли можете да намерите снимки, на които е заснет Сфинкса отгоре.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби