вода

 | 

 

 

Казусът с водата в Брестовица продължава да притеснява местните жители. Въпреки уверенията от ВиК - Пловдив, брестовичани не смятат, че водата е безопасна за тях и становището, че взетите проби са в норма - въобще не отговаря на истината.

 

Жители на селото се свързаха с редакцията на Glas.bg, за да информират каква е ситуацията от първо лице.

 

Първо нека припомним част от информацията на ВиК, която бе разпространена в медиите.

 

Categories:

 | 

 

 

Ледената покривка на Гренландия се топи необратимо и учени се опасяват, че тя ще продължи да сe свива, дори и затоплянето на климата да бъде спряно още днес, съобщи АФП.

"Ледниците в Гренландия са достигнали точка, от която няма връщане и снеговалежът не може повече да компенсира разтопения лед, който изтича от тях в океана" - пишат авторите на изследването от университета на Охайо в списание "Нейчър Къмюникейшънс".

Categories:

 | 

 

 

Критикът на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса у нас доц. Атанас Мангъров коментира как трябва да протече новата учебна година в рамките на пандемия.

"Децата трябва да тръгнат присъствено на училище, но трябва да се затегнат мерките по отношение на хигиената в училищата. Да работят всички умивалници, да има сапун и кърпи за бърсане. Нищо повече", настоя той пред БНР.

Според него мерките, обявени от Министерството на образованието, са правени от хора, които сякаш никога не са влизали в училище и не са се занимавали с деца.

Categories:

 | 

 

 

Вече повече от месец над 700 жители на село в близост до Велико Търново са без вода. Денонощно. Жителите на Караисен излязоха, дори няколко пъти на протест. Резултат от недоволството им няма. И тази сутрин хората са се събрали, за да поискат решение на проблема си.

В селото има Дом за възрастни хора и детска градина, съобщи Нова.

„Нямам вода поне от месец. Смятам, че някой трябва да предприеме някакви мерки и да ни помогне. Молим се да завали дъжд, за да имаме поне дъждовна вода”, казват жители на Караисен.

Categories:

 | 

 

 

С увеличването на случаите на новозаразени с коронавирус все повече хора се питат безопасно ли те да почиват на морето.

Оказва се, че не трябва да се страхувате, че можете да се заразите с COVID-19 по време на къпане, тъй като коронавирусът умира във вода, съобщава пресслужбата на Роспотребнадзор, цитирана от руски медии.

Според агенцията откритите водоеми не може да се считат за източник на инфекция с коронавирус, тъй като водата е изложена на голямо количество слънчева светлина дълго време, а тя е пагубна за вируса.

 | 

 

 

Постоянно четете и чувате, че трябва да сте хидратирани. Пиенето на много вода е важно за правилното функциониране на органите, а в горещините е още по-важно да поемате повече течности. И все пак като всяко нещо и пиенето на вода има своите „ограничения“ или по-точно указания кога е и не е подходящо да го правите.

 

Ето няколко ситуации, в които трябва да избягвате приемане на вода:

 

Преди лягане

 

 | 

 

 

Кал вместо вода потече от чешмите в кубратското село Юпер. Поройният дъжд, който се е излял в неделя вечерта, най-вероятно е замърсил водохранилището на селото, а от там и водопроводната система. От ВиК в Разград ще почистят водопреносната мрежа, но въпреки това водата в Юпер няма да е годна за пиене поне няколко дни, съобщи Нова.

 

Categories:

 | 

 

 

Откриха манган над нормата във водата на село Брестовица, съобщава БНТ.

По тази причина от община Родопи препоръчват временно тя да не се използва за питейни нужди и готвене.

От Регионалната здравна инспекция са извършили микробилогичен анализ след сигнал, че от чешмите тече мътна вода.

 | 

 

 

Мечта за едни се превърнаха в мъка за други. Такъв е странният случай в Индия.

18 домакинства в жилищен блок в град Трисур в щата Керала се оплакаха, че от водопроводните им кранове тече алкохол, съобщава изданието "Нюз минит".

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби