граници

 | 

 

 

Украинското правителство затваря държавната граница за чужденци до края на септември, заяви премиерът Денис Шмигал. Той отбеляза, че това решение е взето поради ситуацията с пандемията от коронавирус.

 

„Във връзка с нивото на заболяванията трябва да защитим съгражданите си и да проявим отговорност към чуждестранните си партньори“, каза ръководителят на кабинета.

 | 

 

 

Държавите от ЕС не успяха да се споразумеят за списъка от страни, които може да се смятат за "безопасни", за да позволят на техните граждани да влизат в блока от 1 юли, съобщи Франс прес, като се позова на дипломатически източници в Брюксел.

 

В петък вечерта посланиците на 27-те страни членки бяха предложили списък от петнайсетина страни, който не включва САЩ.

 

Хърватското председателство на ЕС даде на страните членки срок до събота вечерта да гласуват по списъка, но някои поискаха повече време.

Categories:

 | 

 

 

Случаите с COVID-19 в света вероятно днес ще достигне 6 млн., а 365 хиляди ще достигне борят на починалите. Това прогнозира доц. Ангел Кунчев от Националния оперативен щаб.

 

За вчерашния ден все още най-голям е броят на новозаразените в две страни - САЩ с 22 хил. нови случая и Бразилия с 24 000. В Русия са 8 371, Франция 3 300 и в другите страни вече са значително по-малко - под 1000.

 

Categories:

 | 

 

 

Австрия и Германия предвиждат да възстановят от 15 юни свободното движение на общата си граница, затворена от средата на март заради епидемията от новия коронавирус, предаде Франс прес, като се позова на представител на австрийското правителство.

 

"От 15 юни отварянето на границата между Австрия и Германия ще бъде възможно", заяви тази сутрин по австрйското обществено радио министърът на туризма и селското стопанство Елизабет Кьостингер.

 | 

 

 

Пътуванията няма да изчезнат от живота ни, въпреки икономическата криза. Няколкото месеца в изолация няма да променят навиците, развити през годините. 

Светът не се ограничава до четири стени и когато окончателно се отворят границите, ще искате да наваксате и промените ситуацията.

Експертите в туризма дават противоречиви прогнози какво ще бъде пътуването след изолация.

Например, според тях хората ще спрат да наемат апартаменти в Airbnb.

Categories:

 | 

 

 

Главна дирекция „Гранична полиция“ съобщи, че затваря границите на страната ни до 17 април. Временното ограничение важи за всички гранични пунктове с въздухоплавателни, морски, железопътни и шосейни транспортни средства.

Categories:

 | 

 

 

Русия прави още една крачка към разпространение на коронавируса. Страната напълно ще затвори границите си от понеделник, заяви правителството в събота.

В огласения на правителствения уебсайт декрет се казва, че Русия "временно ще ограничи трафика" през националните граници, за да предотврати нови инфекции.

Страната затвори границите си за чужденци миналата седмица и отмени всички международни полети в четвъртък като част от все по-строги мерки за забавяне на разпространението на COVID-19 в Русия.

 | 

 

 

С решение на правителството на Дания границите на страната се затварят за влизане от днес в 12.00 ч. до 13 април 2020 г. информира МВнР.

Всички чужденци трябва да докажат, че имат важна причина да посетят Дания. Всички датски граждани винаги ще могат да влязат на територията на Дания.

Същото важи и за чужденците, които работят в Дания, доставят или взимат стоки в/от Дания, посещават сериозно болен свой роднина в Дания, имат право на определен режим на лични контакти между родител и дете (например след развод).

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби