МАСКИ

 | 

 

 

Маските - поредното нещо, което раздели обществото ни. Или по-скоро родителите. Някои от тях - като този баща от Бургас, са решени на всичко, дори да спрат децата си от училище, но да не допускат те да носят тези "намордници".

Предлагаме ви разказа на бащата, който той е споделил в една от групите във Facebook, с незначителна редакторска намеса.

Краен ли е таткото, или мислите като него?

Categories:

 | 

 

 

"Децата под 5-годишна възраст не трябва да носят маски. Те не могат да ги пазят чисти, не ги носят правилно, пипат ги постоянно. Освен това въглеродният диоксид, който издишват, може да затрудни дишането им", настоя пред Нова тв д-р Таня Андреева, педиатър и детски ревматолог.

"Не смятам, че е необходимо през цялото време в училище децата да носят маска. В клас те имат твърде близък контакт. Маските трябва да се ползват в коридорите и общите пространства, за да не се смесват отделните групи", поясни тя.

 | 

 

 

Шлемът е по-подходящ за децата в училище, отколкото маските, тъй като не пречи на дишането. Всичко зависи от това как детето се чувства по-комфортно. За мен шлемът е по-подходящ, защото той не пречи на дишането, ако е удобен е съвсем лек и детето по-бързо свиква с него, настоя пред bTV доц. д-р Ангел Кунчев.

 | 

 

 

"Не влизайте без маски", "Задължително слагайте маски", "Спазвайте социална дистанция". Тези и подобни предупредителни надписи ще бъдат разлепени на различни места в пограничния град Одрин, както и около местата, които масово се посещават от български туристи след вдигане на карантината от страна на българските власти за идващите от Турция.

От областната управа на града съобщиха, че това са част от мерките, които са предприети за ограничаване на разпространението на епидемията на коронавируса в Тракийската област.

 | 

 

 

Нови строги мерки влизат в сила от днес за две от любимите места на туристите в Гърция - Халкидики и остров Миконос. Сред ограничителните мерки са задължително носене на маски дори на плажа. 

Заповедта на зам.-министъра на гражданската защита - Никос Хардалиас, касае двата региона и налага сериозни ограничения, като прекратяват се всякакви масови прояви като сватби, партита, търговски панаири, религиозни шествия, пазари на открито и т.н.

 | 

 

 

От днес Италия затваря нощните заведения и въвежда задължително носене на маски на публични места след 18 часа вечерта.

По този начин страната се опитва да се справи с ръста на новозаразените с COVID-19 през последните седмици. На летището в Рим вече тестват всички пристигащи от Гърция, Хърватия, Испания и Малта.

 | 

 

 

Критикът на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса у нас доц. Атанас Мангъров коментира как трябва да протече новата учебна година в рамките на пандемия.

"Децата трябва да тръгнат присъствено на училище, но трябва да се затегнат мерките по отношение на хигиената в училищата. Да работят всички умивалници, да има сапун и кърпи за бърсане. Нищо повече", настоя той пред БНР.

Според него мерките, обявени от Министерството на образованието, са правени от хора, които сякаш никога не са влизали в училище и не са се занимавали с деца.

Categories:

 | 

 

 

Пътник се разкрещя във варненски автобус на градския транспорт заради младеж без маска. Историята бързо обиколи социалните мрежи. 

 

"Пътувам в тролей, до мен господин на видима възраст 50+ започва да крещи на младеж, седящ на отсрещна седалка, да си вдигне маската на устата, като го повтори поне 3 пъти. Накрая дамата до младежа отговори, че синът ѝ е аутист и няма да го разбере. Господинът се извини и млъкна.", написа разгневената варненка. 

Categories:

 | 

 

 

Предпазните маски трябва да се носят дори у дома, ако сте с хора, с които не живеете, заяви днес местен служител от региона на Мадрид, въпреки че призна, че подобна препоръка няма как да бъде наложена, предаде Ройтерс.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби