ЗДРАВЕ

 | 

Mитĸo Димитpoв e чeтвъpтo пoĸoлeниe нapoдeн лeчитeл билĸap. Живee в Ямбoл. Πoвeчe oт 300 гoдини нaзaд във вpeмeтo xopaтa oт нeгoвия poд ca изyчaвaли лeчeбнитe тaйни нa билĸитe и тяxнaтa yпoтpeбa пpи paзлични здpaвocлoвни пpoблeми.

 | 

Кой в днешно време не се е натъквал на информации колко полезна е водата с лимон. Учени твърдят, че това е нещо прекрасно за тялото ни и е добре всеки ден да я пием половин час преди закуска, а и през останалата част от деня.

 | 

Една много приятна, енергична възрастна жена разказва:

„… През 1985 г., след две операции, бях изписана от онкологичната клиника и изпратена да умра вкъщи, като ми даваха още 10 дни живот.“

 | 

Един от често срещаните проблеми на ходилата при много хора е изпъкналото кокалче на палеца или т.нар. халукс валгус (Hallux valgus). При него се получава деформация  в основата на палеца на ходилото, която често е болезнена и може да доведе до възпаление на ставата и тъканите в областта. Макар в по-тежките случаи единственото решение е оперативното, то при по-леките, упражненията, физиотерапията и ортезите могат да дадат много добри резултати, пише framar.bg

 | 

Един от тези, които открито тръгнаха против системата, е италианецът Тулио Симончини. Той бе оплют от всички страни и хвърлен в затвора, защото успешно е лекувал хора в последния стадий на рака.

 | 

Всеизвестен факт е, че няколко корпорации и здравни организации печелят милиарди от болестите на населението. Знаете ли колко хора умират всеки ден именно заради тези колосални финансови печалби?

 | 

Побеляването на косата е един от основните белези, че навлизаме в следващия период от живота си. Но има и случаи, в които млади хора се сдобиват с бели косми. Побеляването всъщност е породено от неспособността на организма ни да произвежда меланин.

 | 

Никой не би повярвал, че Бернардо ла Палло е роден на 17 август 1901 г., но и до този момент е в добра физическа кондиция и е наред с акъла. Още на младини Бернардо решил, че иска да живее дълго и щастливо.

 | 

 

Едно от най-опасните заболявания на съвременната епоха е високото кръвно налягане, което се причинява от повишен стрес, безсъние, затлъстяване, солена храна, пушене и повишена консумация на алкохол.

 | 

Симптомите на рак могат да бъдат сбъркани с тези на по-малко сериозни здравословни проблеми и следователно да бъдат пренебрегнати. Но различаването на признаците на болестта възможно най-рано може значително да увеличи шансовете ви за оцеляване. Има седем предупредителни знака, които всеки трябва да знае.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби