Румен Радев

 | 

 

 

По повод 75 години от края на Втората световна война, президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха цветя пред паметника на Незнайния войн

 

Двамата ще присъстват и на тържествена церемония по издигане на знамето на Европейския съюз по повод Деня на Европа пред сградата на президентската институция. На събитието са поканени председателят на парламента, министър-председателят и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

 

Categories:

 | 

 

 

Думите на президента явно са към президента Путин (Владимир Путин, президент на Русия). Това обяви премиерът Бойко Борисов по повод част от речта на държавния глава Румен Радев по случай Деня на храбростта и Българската армия.

 

„Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение. Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение“, обяви държавният глава.

 | 

 

 

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев отправи приветствие по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

 

"Отбелязваме Деня на храбростта и празника на Българската армия. С единството на меч, дух и слово България устояваше в бурите и се възраждаше неведнъж през своята многовековна история. В най-тежки времена българският войник винаги е бил последната и самоотвержена преграда в защита на Отечеството", каза държавният глава.

 

 | 

 

 

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството, близките и колегите на журналиста Милен Цветков, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Загубата на Милен Цветков е и загуба за българската журналистика. Той ще бъде запомнен като непримирима личност с характер, който правеше и журналистика с характер, близка до зрителите и неподвластна на интересите на силните на деня.

Categories:

 | 

 

 

Ако президентът наложи вето, вадя ГЕРБ от залата. Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на Румен Радев по време на посещението си в завод в Смолян.

Припомняме, че по-рано днес президентът се обърна към народа с изявление във връзка с удължаването на извънредното положение. И застана зад тезата, че мизерията не е спасение от кризата.

Тази сутрин му се обадих да изкажа съболезнования за баща му. В такъв тежък за него ден, нямам морал да му отговарям”, посочи Борисов.

 | 

 

 

Починал е бащата на президента - Георги Радев. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който бе в Смолян, за да инспектира завод за производство на защитни материали в града - очила и маски.

Борисов коментира, че сутринта му се е обаждал, за да изрази съболезнованията си към държавния глава.

Поводът пък бе въпрос за критиките на Радев към политиката на правилеството покрай извънрдното положение.

 | 

 

 

Президентът Румен Радев издаде указ, с който освободи вицеадмирал Емил Ефтимов от заеманата длъжност, и го назначава на длъжността „Началник на отбраната“. Ефтимов е удостоен и с висше офицерско звание „адмирал”.

Адмирал Ефтимов ще заеме длъжността, поверена на ген. Андрей Боцев, който почина на 60-годишна възраст след кратко и мъчително боледуване в края на месец февруари.

Кой е Емил Ефтимов?

Categories:

 | 

 

 

Преди минути държавният глава Румен Радев направи от Благоевград първи коментар за актуализацията на Бюджет 2020, който е доста остър:

"У нас 10 години ни говорят, че имало резерв. Всяка година се харчат милиарди от т.нар. излишък без никакви правила. Кризата обаче показа, че всъщност хазната е празна и трябва заем. 

 | 

 

 

Да се въведе таван на цените за определени продукти. Това поиска един от лидерите на синдикални организации на среща с държавния глава Румен Радев в президентството, началото на която бе открито за медии.

Categories:

 | 

 

 

„Вирусът изисква неотложни и строги мерки. Държавата трябва да гарантират здравето и живота на българките граждани. Но тази ситуация налага и друг тип комплексни мерки, защото трябва да гарантираме достойното съществуване на българите и след коронавируса”. Това заяви президентът Румен Радев, който се срещна със синдикатите.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби