Румен Радев

 | 

 

 

Конституционният съд излезе с тълкувателното решение за чл. 103 от основния закон, отнасящ се до имунитета на президента и вицепрезидента. Становището на съдиите от КС е взето единодушно.

Срещу президента и вицепрезидента не могат да бъдат извършвани действия с процесуален и извънпроцесуален характер, които могат да доведат до реализиране на наказателна отговорност.

Categories:

 | 

 

 

Президентът Румен Радев направи изявление по време на тържествена церемония по удостояване с първо офицерско звание на випускниците от Националния военен университет във Велико Търново. 

Той заяви, че не одобрява рокадите в кабинета, тъй като според него това е опит за печелене на време, от който губи България. 

 | 

 

 

Опитите на премиера да прехвърли отговорността за общественото напрежение не могат да заблудят никой, който познава ситуацията в България. Гневът е дълбок, трупан е с години и не може да се подтиска със страх и сила. Изходът е един - оставка на правителството и главния прокурор.

 

 | 

 

 

"Вчера спряхме дискотеките, баровете и нощните клубове. Каква е разликата от една дискотека и снощното масово събития от президента Радев, изцяло провокирано от него – имаше само партийни вождове и извикани от тях. Баровете и нощните клубове ще ги отворим! Айде футболното първенство приключи, ама тях ще ги отворим. Защо да разрушавам аз бранша, президента като най-висш орган прави това? И да се знае, че той носи отговорност за разрастването на пандемията", това каза на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов. 

 

Categories:

 | 

 

 

Специализирана прокуратура публикува част от текстова комуникация между вероятно лице с имунитет и обвиняемия П.Б. Съобщенията са част от експертиза на мобилен телефон, ползван от П.Б.

 

Анализът на комуникацията установи размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

 

Categories:

 | 

 

 

След двучасови дебати парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев и отново одобри оспорените от държавния глава промени в Закона за МВР.

 

В подкрепа на ветото гласуваха 59 народни представители, с гласовете на 136 депутати законопроектът бе повторно приет.

 

Categories:

 | 

 

 

Най-смущаваща е снимката със спящия премиер, защото такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Това означава риск с живота на премиера. Това заяви президентът Румен Радев в Перник. Той направи първия си коментар, след като в сряда премиерът Бойко Борисов обяви, че Радев го наблюдава с дрон.

 

Categories:

 | 

 

 

По повод 75 години от края на Втората световна война, президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха цветя пред паметника на Незнайния войн

 

Двамата ще присъстват и на тържествена церемония по издигане на знамето на Европейския съюз по повод Деня на Европа пред сградата на президентската институция. На събитието са поканени председателят на парламента, министър-председателят и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

 

Categories:

 | 

 

 

Думите на президента явно са към президента Путин (Владимир Путин, президент на Русия). Това обяви премиерът Бойко Борисов по повод част от речта на държавния глава Румен Радев по случай Деня на храбростта и Българската армия.

 

„Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение. Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение“, обяви държавният глава.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби