Румен Радев

 | 

 

 

Отрицателен е резултатът от теста за коронавирус на държавния глава Румен Радев, направен след завръщането на българската делегация от посещението в Талин, съобщиха от прессекретариата на президента.

 

Отрицателният резултат от теста е потвърден от Националната референтна лаборатория.

 

Това е вторият отрицателен тест за коронавирус на държавния глава в рамките на два поредни дни и трети в рамките на седмица.

 

Categories:

 | 

 

 

Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа Корнелия Нинова и продължавам да я подкрепям в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция.

 

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев във връзка със скандалите в левицата и смяната на неговия началник на кабинета Калоян Методиев след сбирка със социалисти.

 

Categories:

 | 

 

 

Категорично ще наложа вето на този закон. Така президентът Румен Радев коментира приетите вчера от Народното събрание промени в Изборния кодекс, когато стана ясно, че на предстоящия парламентарен вот ще гласуваме или на машина, или с хартиена бюлетина.

Държавният глава коментира и извеждането в сряда на протестиращите от сградата на НС.

 

 | 

 

 

"Аз искам оставката на Радев, всеки иска оставката на някого. Затова Конституцията е казала, че се провеждат избори".

Така Борисов коментира исканията на протестиращите, които над месец блокират София и настояват за оставката на кабинета, на главния прокурор и за провеждането на предсрочни избори.

Министър-председателят обаче обяви, че няма да махне барикадите в столицата със сила.

"Със сила палатковите лагери няма да бъдат премахнати", отсече той пред журналисти в Хасковско, където горят силни пожари.

 | 

 

 

Българите масово отхвърлят пропагандата и имат право да знаят истинското състояние на страната и да търсят алтернатива на днешната безпътица.

Това каза президентът Румен Радев на представянето в резиденция "Бояна" на първата част от проекта за Национален стратегически документ.

По думите му този проект е разработен от стратегическия съвет към държавния глава под ръководството на проф. Александър Маринов.

 | 

 

 

Конституционният съд излезе с тълкувателното решение за чл. 103 от основния закон, отнасящ се до имунитета на президента и вицепрезидента. Становището на съдиите от КС е взето единодушно.

Срещу президента и вицепрезидента не могат да бъдат извършвани действия с процесуален и извънпроцесуален характер, които могат да доведат до реализиране на наказателна отговорност.

Categories:

 | 

 

 

Президентът Румен Радев направи изявление по време на тържествена церемония по удостояване с първо офицерско звание на випускниците от Националния военен университет във Велико Търново. 

Той заяви, че не одобрява рокадите в кабинета, тъй като според него това е опит за печелене на време, от който губи България. 

 | 

 

 

Опитите на премиера да прехвърли отговорността за общественото напрежение не могат да заблудят никой, който познава ситуацията в България. Гневът е дълбок, трупан е с години и не може да се подтиска със страх и сила. Изходът е един - оставка на правителството и главния прокурор.

 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби