Томислав Дончев

 | 

 

 

Пътувайки насам, си мислех, че вероятно съм изразходил 20 години от живота си да уча, като от политическа теория минем през макроикономика и стигнем до регионално развитие. И като гледам актуалните политически жанрове, си мисля, че съм направил грешка, защото е трябвало да уча фотография или как да се работи с Photoshop. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев на пресконференция в Стара Загора, става ясно от видео в профила на премиера Бойко Борисов във Facebook.

 

Categories:

 | 

 

 

Управляващите органи на оперативните програми да имат възможност да прекратяват процедури и да пренасочват пари за борба с COVID-19, се предлага с проект на постановление на Министерски съвет. Предложението е на вицепремиерът Томисолав Дончев и е публикувано за обществено обсъждане.

Categories:

 | 

 

 

По време на срещата си с екипа учени от БАН, който ще прогнозира развитието на ситуацията с разпространението на COVID-19 у нас, премиерът Бойко Борисов обясни, че това ще помогне да се прогнозират и разходите на държавата.

 | 

 

 

"Намалението на цената на природния газ означава, че има шанс България да потребява газ с по-ниски цени, нови възможности за клиентите на топлофикациите, работещи на газ, както и по-добри възможности за българските фирми". Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БНТ по повод  намалената цена на синьото гориво и обещанието да се връщат пари на клиенти със задна дата.

 | 

 

 

Това си е същата манджа, но претоплена на испански котлон. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред БНТ за барселонската афера, в която бе намесено името на премиера.

Периодично в общественото пространство се пускат подобни слухове, по думите му.

В Изборния кодекс пише, че следващите парламентарни избори трябва да са машинни. Самият Дончев е фен на този тип гласуване. Той обаче иска машините да пускат и хартиен носител. Това обаче е по-скъпо. Имаме и плюсове, и минуси, изтъкна вицепремиерът.

 | 

 

Зам.-министър председателят Томислав Дончев коментира в „Здравей, България” по Нова Тв напрежението между Бойко Борисов и Румен Радев.

„Това е все едно, да кажа, че Виктор и Ади не си вършат работата. В Сутрешния блок те фъфлят и силно ме съмнява, че единият от двамата е корумпиран.

Хубаво е да има здравословно напрежение между институциите. Ако всичко е черно, няма за какво се хванеш.

От цялата тази работа мога да извлека две неща – първо, тоталната политическа ненавист към правителството, което е вид позиция.

Categories:

 | 

 

Във всяка държава има такива служби. Друг е въпросът как те се ползват. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия по повод пътния инцидент с кола на НСО.

„Аз ги ползвам когато съм на работа. Когато не съм на работа, карам всякакви превозни средства сам“, обясни той. Вицепремиерът коментира изказването на президента Румен Радев и последвалата реакция на премиера Бойко Борисов. „Хубаво е да има здравословно напрежение между институциите. Но когато критиката се превърне в повсеместна, от нея е трудно да се извлече нещо рационално“, смята той.

Categories:

 | 

 

Ужасен инцидент, който е взел жертви. Има си специалисти, които ще извършат нужните огледи и ще направят нужните изводи. По-скоро може да говорим за човешка грешка, която е не е злонамерена. Все пак още е много рано да се правят изводи. Искам да изкажа своята благодарност на служителите на пожарната, на полицията и на медицинските работници в "Пирогов", които са реагирали максимално адекватно. Благодарение на техните действия няма още загинали. Сградата на "Пирогов" не е компроментирана и животът на всички останали пациенти е гарантиран, пише новини.бг.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби