Румен Радев разкри коя е най-голямата заплаха за България!

loading...

 

„Привидно може да има свобода и да се твърди, че няма намеса в работата на медиите, но да са създадени такива условия и финансови зависимости, както и организационни разпоредби, които да карат журналистите сами да се цензурират„, заяви Радев пред български журналисти в Ню Йорк, където е за сесията на Общото събрание на ООН, пише frognews.bg.

Участието на българския президент е по покана на американския му колега Доналд Тръмп. Там Радев допълни, че България се нуждае от ясни критерии за сключване на договори и разпределение на европейски фондове и програми за реклама в медиите.

 

Държавният глава повдигна и въпроса за американските визи за българи. „България и САЩ са стратегически съюзници, приятели и партньори и според мен не следва да има ограничение за визите за български граждани“, каза той и допълни, че отпадането на визовия режим ще допринесе много за задълбочаване на инвестиционното, търговско-икономическото сътрудничество и туризма.

 

Той каза, че все пак става дума за американско законодателство и България трябва да прави максимално възможното процентът на отказа на визи за наши сънародници да бъде намален.

 

„България може да бъде пример в света с това, че от векове сме изградили толерантност към религиите и вероизповеданията“, каза Радев по повод събитие на високо равнище, посветено на защитата на религиозните свободи, организирано и модерирано от президента на САЩ.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби